Terug naar overzicht

01 mei 2019 | Nieuws

Winnaar Kinda Gozo ingelijfd door Zwitsers dansgezelschap

Kinda Gozo, winnaar in de categorie Dans (2018), is begin dit jaar toegetreden tot Compagnie Linga, een gezelschap onder leiding van de choreografen Katarzyna Gdaniec en Marco Cantalupo, dat sinds 1993 gevestigd is in theater L’Octogone in het Zwitserse Pully. “Ik ben helemaal ondergedompeld in Linga’s nieuwe productie, WALLS”, zegt ze. WALLS is een productie die inspeelt op een zorgwekkende tijdgeest en begin mei van dit jaar in première zal gaan.

Alles op zijn tijd

Maar dat betekent niet dat Kinda zich het verkennen van haar talenten als choreograaf uit het hoofd heeft gezet. “Alles op zijn tijd. Ik wil mijzelf eerst openen en mijn eigen werk voeding geven. Dankzij de Piket Kunstprijs heb ik deel kunnen nemen aan een geweldige workshop in Londen met de choreografen van het gezelschap Humanhood.” De workshops van Humanhood zijn specifiek gericht op het ontwikkelen van creatieve vaardigheden.

‘Prijs helpt enorm’ 

Kinda reist ‘van rechts naar links en omgekeerd.’ “De prijs helpt me ook om in mijn drukke bestaan van reizende danseres goed voor mezelf te blijven zorgen”,  zegt ze. Dat klinkt nogal elementair, maar juist voor dansers is het van levensbelang. De danseres is absoluut van plan om later dit jaar ook naar Den Haag te komen om oude vrienden op te zoeken, “Korzo, en Isabelle en Jérome van Meyer-Chaffaud!”

Tekst: Anna Beerens