Terug naar overzicht

19 januari 2024 | Nieuws

Succesvoorstelling Glitter keert terug

Glitter, de succesvoorstelling van choreograaf en oud-genomineerde Antonin Rioche (Dans, 2019) over liefde, roem en erkenning keert terug naar de theaters vanaf donderdag 25 januari tot woensdag 27 maart: te beginnen met Korzo in Den Haag. Glitter maakt onderdeel uit van het Holland Dance Festival (24 januari tot 17 februari).

De voorstelling ging in 2021 online in première vanwege corona. Nu komt de voorstelling live terug naar de theaters. Rioche en zijn cast blikken in Glitter terug op hun  kindertijd waarin alles mogelijk leek en dromen nog niet vervaagd waren. Bevangen door melancholie, maar tegelijkertijd met een zweem van humor, kijken ze terug op verloren momenten en dromen die allang achter ons liggen. Want, zoals Proust al zei: ‘De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben’. 

Een poëet met een grote fantasie

Beweging is voor verhalenverteller Rioche weliswaar een essentieel onderdeel van het creatieproces maar niet per se het startpunt. Vaak vormen zijn zelfgeschreven teksten een eerste basis voor zijn poëtische en theatrale choreografieën, waarin hij regelmatig ook invloeden uit onder meer de schilderkunst, fotografie en film verwerkt. Dat leidt volgens festivaldirecteur Samuel Wuersten van Holland Dance tot ‘subtiele, fijngevoelige producties, geboren uit een grote, verrassende, niet meteen voor de hand liggende fantasie’. “Tijdens het creëren beweegt Rioche zich veelal op de scheidslijn van virtuositeit en experiment, maar altijd in dialoog met zijn innerlijke wereld. Op heel eigen wijze weet hij de vinger te leggen op de ‘zere plekken’ van ons moderne leven.”

Bekijk hier alle speeldata!