Terug naar overzicht

19 oktober 2022 | Nieuws

Antonin Rioche komt met Ohgirl!

Vijf jaar na OhBoy! met een succesvolle tour in België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en eind vorig jaar in Nederland toont oud-genomineerde (Dans) Antonin Rioche nu de vrouwelijke tegenhanger Ohgirl! De voorstelling gaat op donderdag 20 oktober in première bij Korzo in Den Haag.

Wat gebeurt er als het gordijn valt, de schijnwerpers uit gaan, de camera stopt en de deur van het appartement achter ons sluit? Ohgirl! is een reis, een intiem stuk over angst, onrust en de last die we op onze schouders dragen. Een ervaring die je herinnert aan een tijd waarin je jezelf niet voldoende voelde. Ongerustheid is als een menselijk mechanisme die ons helpt te overleven, we zijn kwetsbaar geboren en de zorgen zijn bedoeld als onze superkrachten. Maar als we ons elke dag te veel zorgen maken, komt die ongerustheid naar boven en overschaduwt ons, waardoor onze dagelijkse stroom wordt geremd. Je voelt je in de problemen, onze gedachten stromen over, alles wordt luider van binnen, en het voelt als een innerlijke strijd, een gevecht tegen jezelf.

Antonin ziet het podium als een doek waarop de danser zich van dichtbij ontwikkelt, onder het oog van de toeschouwer. Het lichaam wordt door de ruimte geschilderd, doorkruist door verschillende kwaliteiten en emoties van het dagelijkse leven. We volgen haar denkproces en leven in haar dromen, maar voelen ook de druk van het dagelijkse leven dat haar aan de grond nagelt, worstelend om vooruit te komen. Ze voelt zich gevangen, ze is gevangen, op zoek naar een ontsnapping, een manier om te navigeren en de golven van emotie in haar te berijden.

Kijk hier voor alle speeldata en kaarten!

Foto: Hessel Waalewijn