Terug naar overzicht

07 september 2015 | Nieuws

Bekendmaking genomineerden 2015

Zaterdagavond 5 september zijn tijdens de Museumnacht Den Haag de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2015 bekendgemaakt. Voor deze gelegenheid werd Panorama Mesdag omgetoverd tot galerie waar tussen kunstwerken van eerdere genomineerden een speciale dansvoorstelling plaatsvond.

Je werk zomaar in een heus museum zien hangen, dat overkomt niet veel jonge kunstenaars. Toch kregen een aantal genomineerden van vorig jaar de kans de gelegenheidsgalerie van de Piket Kunstprijzen in Panorama Mesdag te vullen. Werk van Inge Aanstoot (winnaar schilderkunst 2014), Thomas van Rijs en Sara Koning (genomineerden schilderkunst 2014) en de video-installatie ‘SLow’ van Karel van Laere (winnaar toneel 2014) werd aan nadere inspectie onderworpen door genodigden en bezoekers van de Museumnacht.

Na de bekendmaking van de genomineerden door juryvoorzitter Rinus Sprong trakteerde Rutkay Özpinar (genomineerde dans 2014) het aanwezige publiek op een wonderschone, verstilde en speciaal voor deze avond gemaakte choreografie. Zo’n twintig ‘externe bezoekers’ keken mee via de livestream-app Periscope, waarmee we de avond ‘uitzonden’. Na afloop voorzag DJ Onno Paloma Museumnachtbezoekers, genomineerden en andere aanwezigen van een passende tropische muziekmix om de rest van de nacht in te luiden.

Bekijk een slow motion-stukje van de choreografie ‘Mogu’ waarmee Rutkay Özpinar optrad tijdens de bekendmaking (muziek: Kashawi Daisuke – Rabbit’s Quartet):

De genomineerden van 2015

Schilderkunst: Lennart Lahuis, Romy Muijrers en Jonas Raps
Danskunst: Jillis Roshanali, Youri Jongenelen en Sarah Murphy
Toneelkunst: Thomas, Sacha & Jos, Casper Vandeputte en Nik van den Berg

Op woensdag 25 november a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Theater Diligentia. De winnaars ontvangen elk 8.000 euro en een sculptuur van kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk.

Bekijk de foto’s