Terug naar overzicht

25 september 2020 | Nieuws

Choreografie Antonin Rioche te zien in Danslokaal 8

De creatie Huidhonger van oud-genomineerde Anton Rioche is te zien in DANSLOKAAL 8 van Conny Janssen Danst. Het stuk gaat over de schoonheid maar ook wreedheid van de liefde. De voorstelling toert langs theaters door heel Nederland. Op 16 en 17 oktober is Danslokaal 8 te zien in Korzo in Den Haag. 

Ieder jaar krijgen talentvolle makers de kans om een nieuw stuk te maken voor én met de dansers van Conny Janssen Danst. Onder de noemer DANSLOKAAL werken zij binnen de professionele context van het gezelschap aan hun eigen signatuur. Artistiek leider Conny Janssen – een van de meest toonaangevende choreografen in Nederland – selecteert in samenwerking met Dansateliers en Korzo een bijzondere verscheidenheid aan talent. In Danslokaal 8 zijn dat Andreas Hannes (Dansateliers), Dalton Jansen (Conny Janssen Danst) en Antonin Rioche (Korzo). Het resultaat is een verrassende dansavond met drie nieuwe werken.

Schoonheid en wreedheid van liefde

Antonin Rioche maakte Huidhonger met dansers Adi Amit, Martijn Kappers en Mariko Shimoda. “Oscar Wilde zei dat we het ding waar we het meest van houden vernietigen en dat is vaak waar”, zegt Antonin over Huidhonger. “Liefde komt precies wanneer liefde hoort te komen en liefde vertrekt precies wanneer liefde moet. Ik vraag me af waar het heen gaat. Dit stuk spreekt over liefde, haar schoonheid en haar wreedheid.”

Check hier alle speeldata!

Foto bovenaan artikel: Hessel Waalewijn
Foto’s slideshow: Salih Kilic / Conny Janssen Danst