Terug naar overzicht

11 september 2019 | Nieuws

Genomineerde Charli Chung wordt huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool

Vanaf 2021 maakt Charli Chung, genomineerde (toneel) Piket Kunstprijzen 2019, de overstap van Frascati Producties naar Toneelgroep Oostpool en treedt hij als huisregisseur toe tot het gezelschap uit Arnhem. Vanaf het seizoen 2020-2021 maakt Chung een tweetal producties die worden gecoproduceerd door beide instellingen.

Sinds zijn afstuderen in 2017 doorloopt Chung een talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties. Zijn lovend ontvangen afstudeervoorstelling The Dreamers (2017) maakte hij onder de vleugels van Toneelgroep Oostpool, waarna hij nauw betrokken is gebleven bij het gezelschap. Hij regisseerde bij Toneelgroep Oostpool onder andere de jongerenvoorstelling KIDS (2018) en de succesvolle Paradevoorstelling Alles wat liefde is (2019). Bij Frascati Producties maakte hij onder andere de voorstellingen What we talk about when we talk about love (2017), Bij jou begin ik (2018), Don Caravaggio (2019) en verschijnt binnenkort Wolven huilen niet alleen (2020). Voor Bij jou begin ik werd Charli in 2018 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Dit jaar heeft hij voor het bejubelde Don Caravaggio eenzelfde nominatie in de wacht gesleept. Ook werd de voorstelling geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival. Daarnaast is hij samen met Tarik Moree en Naomi van der Linden genomineerd voor de Piket Kunstprijzen in de categorie toneel. Op maandag 25 november worden de winnaars van de Piket Kunstprijzen bekendgemaakt in Theater Diligentia in Den Haag.

‘Het voelt als thuiskomen’

Artistiek directeur Marcus Azzini is sinds de eerste ontmoeting met de talentvolle maker op de regie-opleiding in Maastricht onder de indruk van zijn werk en volgt hem sindsdien. Een geleidelijke overstap naar Toneelgroep Oostpool voelt dan ook als een logische volgende stap. Charli Chung: “Dat ik me als huisregisseur aan Toneelgroep Oostpool mag verbinden voelt voor mij als thuiskomen. Tijdens mijn afstuderen ben ik als regisseur bij het gezelschap tot bloei gekomen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik de jaren daarna bij Frascati heb gekregen. In alle rust en ruimte kon ik daar werken aan mijn artistieke dromen. In mijn voorstellingen staan relaties en verlangens centraal en probeer ik mijn publiek in vuur en vlam te zetten. Ik vind het van essentieel belang dat mijn werk vurig en urgent is. Juist vanwege die urgentie is er voor mij geen andere plek dan Toneelgroep Oostpool om theater te maken. Ik kijk ernaar uit om me als regisseur verder te ontwikkelen en me tot een groter publiek te verhouden.”

In de theaterseizoenen 2020-2021 en 2021-2022 maakt Charli Chung een tweetal voorstellingen die worden gecoproduceerd door Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. De titels daarvan worden later dit jaar bekend gemaakt.

Bron: Toneelgroep Oostpool
Foto: Janneke van Beek