Terug naar overzicht

Nominaties

Charli Chung

1995, Den Haag

Biografie

Opleidingen

2019  nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019 (Don Caravaggio)
2018  nominatie BNG Bank Theaterprijs 2018 (Bij jou begin ik)
2013 – 2017 regieopleiding, Toneelacademie Maastricht

Voorstellingen

2019  Don Caravaggio, Frascati Producties
2019  Alles wat liefde is, Toneelgroep Oostpool
2018  Bij jou begin ik, Frascati Producties
2017  The Dreamers, Toneelacademie Maastricht

Het begin
“Het is allemaal begonnen bij Jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag. Daar heb ik van mijn vierde tot mijn zestiende op gezeten. Om te spelen, niet om te regisseren. Voor mij was het een uitlaatklep voor m’n energie en verbeelding. En tegelijkertijd was het voor mijn ouders een welkome naschoolse opvang. Mijn regisseurschap heb ik pas ontwikkeld op de Toneelacademie. Daar was ik voor de opleiding nog nauwelijks mee in aanraking geweest.”

De toekomst

“De afgelopen twee jaar heb ik bij Frascati Producties voorstellingen kunnen maken om mijn regisseurschap te ontwikkelen. Frascati is een springplank en een plek om vlieguren te maken. Hierna spring ik graag door naar het huisregisseurschap binnen een gezelschap. Ik kijk uit naar een groter, maar ook gerichter bereik van mijn voorstellingen. Niet enkel de Randstad, maar breder door het land. Daarnaast zie ik de mogelijkheid mij bij een gezelschap verder te professionaliseren en de kans om een groter en vaster team om me heen te verzamelen. Dat is duurzamer. En uiteindelijk… droom ik ervan om artistiek leider te worden van een gezelschap.”

Wat vind je van de nominatie?

“Feest! Er stroomt Haags bloed door mijn aderen en van m’n accent kom ik nooit meer af. De stad en de mensen hebben een speciale plek in mijn hart. Om genomineerd te worden voor zo’n grote (Haagse) Kunstprijs is een enorme eer.”

Agenda

18 t/m 22

September

2019

Evacué
Toneelgroep Oostpool/
Introdans

Charli Chung
toneel

13/14

September

2019

Don Caravaggio
Minardschouwburg
Gent
Het Theaterfestival

Charli Chung
toneel

Februari

2020

Wolven huilen niet alleen
Frascati Producties

 

Charli Chung
toneel