Terug naar overzicht

Nominaties

Katarina Head

1998, Engeland

Biografie

Opleidingen

2018-2022 Beeldende Kunst, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag 
2017-2018 Rietveld Academie, Amsterdam
2016-2017 UAL Level 3 Diploma in Art & Design, University of Creative Art, Canterbury (Engeland)

Tentoonstellingen

2022 Everything is Before Now is Everything, The Grey Space in the Middle, Den Haag
2022 Best of Graduates 2022, Galerie Ron Mandos, Amsterdam
2022 KABK Graduation show 2022, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag, 2021 With/Out, groepsexpositie, WEST, Den Haag 

Het begin

“Ik begon al op jonge leeftijd met creëren. Ik en mijn zus tekenden, beeldhouwden en schilderden veel samen. Het creëren van iets nieuws gaf me altijd veel plezier en prikkelde mijn verbeelding. Mijn passie voor schilderen werd nog sterker op de middelbare school waar ik veel leerde over schilderen door kunstenaars die ik bewonder te bestuderen en hun methoden te repliceren. Verf fascineert mij en daar besloot ik om hierin af te studeren. Dit materiaal biedt zoveel mogelijkheden bood en iets was dat ik wilde grijpen en verder wilde begrijpen.

De toekomst

“Ik droom ervan om zowel in mijn dagelijkse leven als op professioneel gebied bezig te zijn met creativiteit. Creëren is wat mij drijft en mij gelukkig maakt en inspireert. Het is mijn doel is om te maken en mijn werk te delen met andere mensen. Ik hoop op meer ruimte en tijd om mij te wijden aan het schilderen en hierin te evolueren en meer te kunnen experimenteren. Daarnaast wil ik nieuwe ideeën te ontwikkelen en uitvoeren. Ik hoop ook samen te werken met andere creatievelingen in samenwerkingsprojecten en mijn artistieke vaardigheden toe te passen in verrassende nieuwe situaties. Ik streef ernaar dat mijn werk door veel verschillende mensen wordt gezien en gevoeld en dat het mijn passie voor het maken voedt.”

Wat vind je van de nominatie?

“Ik ben verheugd met de nominatie. Het was een aangename verrassing om te horen dat genomineerd ben voor de Piket Kunstprijzen. Ik denk dat de prijs waardevol is voor jonge kunstenaars en kan helpen bij het ondersteunen en erkennen van het talent van individuele creatievelingen. Dat is een belangrijk onderdeel van het stand houden van het culturele veld. Ik zie de nominatie als een aanmoediging en het maakt mij enthousiast om door te gaan met schilderen en mijn werk te tonen.” 

Agenda

Nieuws

17 oktober 2023

Katarina Head: ‘Organische vormen zijn voor mij vanzelfsprekend.’

Lees meer
17 oktober 2023

Katarina Head: ‘Organic forms come naturally to me.’

Lees meer
27 juni 2023

De genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2023 zijn bekend

Lees meer