Terug naar overzicht

24 februari 2022 | Nieuws

Nieuwe speeldata spektakelstuk Koen Verheijden

Van uitstel komt geen afstel. Er zijn nieuwe data voor de eerder door corona verplaatste voorstelling Op de klompen door de dessa, geregisseerd door Koen Verheijden (winnaar Toneel, 2021) van de Piket Kunstprijzen. Beeld en Geluid in Den Haag is het toneel van de reizende show die van 19 april tot 1 mei te bewonderen is.

Op de klompen door de dessa is niet zomaar een voorstelling, maar een megaproductie. ,, Dat is te gek. Nooit eerder heb ik zoiets groots gemaakt, toch voelde ik me als een vis in het water”, vertelde Koen eerder. Op klompen door de dessa is immersief theater, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mix van storytelling en gaming-elementen. De voorstelling vertelt het verhaal van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen.

“Het is belevingstheater. In plaats van dat het publiek op een stoel zit, ervaren zij de voorstelling. Je loopt letterlijk door de kamers van een huis de verschillende scènes in”, vertelt Koen. De voorstelling twee keer keer per dag gespeeld in Beeld en Geluid. Eerder was de immersieve theatervoorstelling te zien in Leeuwarden en Zeeland. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Op de klompen door de dessa. Foto’s Annemieke van der Togt

In augustus is Op de klompen door de dessa te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De kaartverkoop start op een later moment. 

Koop hier kaarten voor de Haagse voorstellingen.

Foto Hessel Waalewijn