Terug naar overzicht

13 juni 2022 | Nieuws

‘Piketters’ weer ruim vertegenwoordigd op De Parade

Voormalig genomineerden en winnaars van de Piket Kunstprijzen staan op rondreizend theaterfestival De Parade dat van 17 juni tot 28 augustus plaatsvindt in Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Koen Verheijden regisseerde Eromenos, Jos Nargy (Poezieboys) staat op de planken met Eisføgl en Pussynight en Tarik Moree maakte samen met Tim Olivier Somer Het Wim Sonneveld-Complex.

Eisføgl

Dichter Joost Oomen is met muzikant Willie Darktrousers en poezieboys Jos Nargy en Joep Hendrikx op De Parade te zien in een voorstelling naar het werk van de IJslandse dichter Jörgi Eisfœgel. Samen brengen zij een ode aan aan Eisfœgel: zuiplap, poolreiziger en literair wonderkind. Een surrealistische voorstelling vol poëzie en IJslandse folklore. Jos won in 2018 de Piket Kunstprijs in de categorie Toneel. 

De voorstelling heet Eisføgl en is te zien op De Parade in Den Haag (12 tot 16 juli), Utrecht (22 tot 26 juli) en in Amsterdam (24 tot 28 augustus). Koop hier kaarten.

Het Wim Sonneveld-Complex 

Het Wim Sonneveld-Complex is de nieuwe muzikale voorstelling van Tarik Moree, oud-genomineerde Toneel (2029), en Tim Olivier Somer over het leven en werk van Wim Sonneveld. Twee jonge makers proberen zich te verhouden tot een theaterlegende en struikelen daarbij over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Kan je anno 2022 wel theater maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?

De voorstelling is te zien op De Parade in Eindhoven ( 17 t/m 21 juni), Den Haag (1 tot 6 juli), Utrecht (31 juli t/m 2 augustus) en Amsterdam (17 tot en met 22 augustus). Klik hier voor tickets.

Eromenos

Het Nationale Theater maakte samen met Koen Verheijden de voorstelling Eromenos, over de liefde tussen de Romeinse keizer Hadrianus en de jongen Antinoüs. Na de moord op Antinoüs verheft keizer Hadrianus zijn geliefde tot god. Op De Parade verheffen Verheijden en zijn team ook de slachtoffers van queergeweld tot goden. Koen won in 2021 de Piket Kunstprijs in de categorie Toneel. 

Kom kijken naar Eromenos op De Parade in Eindhoven (22 tot 26 juni), Den Haag (12 tot 17 juli) en Utrecht (22 juli tot 26 juli) en Amsterdam (12 tot 15 augustus). Koop hier alvast kaarten.

Pussynight

De Poezieboys, bestaande uit Jos Nargy en Joep Hendrikx, brengen de beste poëzie van dit moment geïnspireerd op de legendarische avond in Carré in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Want de wereld kan wel weer wat rock & roll & poëzie gebruiken, vindt het duo. Iedere Pussynight nodigen zij verschillende dichters uit met als doel uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie.

Tijdens De Parade in Eindhoven is Pussynight te zien op zondag 26 juni om 19:15 en 20:45 uur.  Ook is de voorstelling op zondag 17 juli twee keer in Den Haag te bekijken: 18:45 uur en 20:15 uur. Klik hier voor kaarten.

Data en locaties De Parade

Eindhoven, naast het Parktheater: vrijdag 17 t/m zondag 26 juni.
Den Haag, Westbroekpark: vrijdag 1 t/m zondag 17 juli.
Utrecht, Moreelsepark: vrijdag 22 juli t/m zondag 7 augustus.
Amsterdam, M.L. Kingpark: vrijdag 12 t/m zondag 28 augustus.

Foto’s: Neeltje de Vries