Terug naar overzicht

15 september 2022 | Nieuws

Uitreiking Piket Kunstprijzen voor het eerst openbaar toegankelijk

De uitreiking van de Piket Kunstprijzen op maandag 10 oktober om 20:15 uur in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag is dit jaar voor het eerst voor iedereen toegankelijk. Eerdere edities waren alleen op uitnodiging bij te wonen. Aanmelden is alleen wel een vereiste in verband met de zaalbezetting en dat kan hier.

Het bestuur van de Stichting mr F.H. Piket heeft ervoor gekozen om de uitreiking voortaan toegankelijk te maken voor een breed publiek. “Op deze manier kan iedereen kennismaken met de prijzen en de talentvolle jonge kunstenaars die zijn genomineerd door onze vakjury”, legt directeur Louise de Blécourt uit. 

De inloop van de feestelijke avond start om 19:30 uur en het programma begint om 20:15 uur. De vakjury onder leiding van Amare-directeur Jan Zoet onthult de namen van de drie winnaars in de categorieën Schilderkunst, Dans en Toneel. In totaal zijn er negen jonge talenten genomineerd: Daniele Formica, Janne Schipper en Marieke Peeters (Schilderkunst), Faile Sol, Isla Clarke en India Sardjoe (Dans) en Joep Hendrikx, Billy de Walle en Nick Renzo Garcia (Toneel).

De prijzen

De uiteindelijke winnaars (één per categorie) krijgen een geldbedrag van 8.000 euro en een award. Dit jaar maakt kunstenaar Kim David Bots de trofee. De vakjury van 2022 wordt gevormd door Lea van der Vinde (directeur Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn), Joncquil de Vries (kunstenaar Joncquil), John de Weerd (Zaal 3/De Parade), Ellen Goemans (actrice, docent/mentor HKU), Isabelle Chaffaud (MEYER-CHAFFAUD) en Amos Ben-Tal (OFFprojects).

Programma

Datum: Maandag 10 oktober 2022
Locatie: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63 in Den Haag
Ontvangst: vanaf 19.30 uur
Aanvang uitreiking: 20:15 uur (later komen is niet mogelijk)
Einde uitreiking: circa 21:45 uur

Toegang is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dat kan hier!

-Preview uit voorstelling Over Nachten, geïnspireerd op het boek ‘ Wonderlijke nachten’ van Godfried Bomans. De regie is in handen van Beaudil Elzenga (genomineerde Toneel, 2016) en met spel/zang/dans van Claire Hermans (genomineerde Dans, 2017) en Jacob de Groot. .

Vorige prijswinnaars en uitreiking

Vorig jaar hebben Narges Mohammadi (Schilderkunst), Katarina Van den Wouwer (Dans) en Koen Verheijden (Toneel) de prijzen in de wacht gesleept. 

De winnaars van vorig jaar omringd door jury- en bestuursleden. Foto: Janneke van Beek