Terug naar overzicht

23 oktober 2020 | Nieuws

Dit zijn de genomineerden dans voor de Piket Kunstprijzen 2020

Dit zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2020 in de categorie Dans: Boston Gallacher, Lukas Karvelis en Hester Seelen. De uitreiking stond gepland voor 23 november, maar in verband met de coronamaatregelen wordt nagedacht over een alternatief. De organisatie van de Piket Kunstprijzen maakt hier zo spoedig mogelijk meer over bekend.

Boston Gallacher

Boston werd in 2018 al genomineerd in de categorie Dans van de Piket Kunstprijzen, maar ook dit jaar prijkt hun naam op de lijst van genomineerden. Sinds 2019 maakt Boston onderdeel uit van Nederlands Dans Theater 1, daarvoor bij Nederlands Dans Theater 2. De danser komt uit Glasgow (Schotland) en studeerde onder meer aan de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance in de Engelse hoofdstad Londen.

Lees hier meer over Boston in coronatijd.

 

Lukas Karvelis

Lukas is nu twee jaar werkzaam als freelancer. “In 2019 studeerde ik af van Codarts in Rotterdam, maar in dat laatste jaar liep ik stage bij Korzo en Göteburg Opera. Het freelancen was een bewuste keuze, want dat geeft meer vrijheid. Ik vind het belangrijk om verschillende dingen te kunnen doen en mij niet vast te leggen op een specifieke dansstijl. Ik wil mijn eigen manier van bewegen ontdekken: dat maakt mij rijker als persoon.” In augustus stort de danser- en maker zich vol op Theo #loveyourself. In september reist hij af naar München voor de voorstelling Touch die hij samen met Anouk van Dijk en Falk Richter maakt. Begin oktober gaat deze voorstelling in première in Münchner Kammerspiele.

Lees hier meer over Lukas en de invloed van corona op zijn werk.

Hester Seelen

Hester omschrijft zichzelf als danser die een bepaald gevoel of een zekere energie wil overbrengen op het publiek. “Bijvoorbeeld door expressie. Dat vind ik heel belangrijk en het gaat mij ook vrij natuurlijk af. Ik hoef er geen moeite voor te doen om mijzelf te uiten op het toneel.” De Haagse studeert aan de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. “Mijn grootste droom is om professioneel danser te worden. Het maakt mij niet veel uit waar”, zegt Hester. Maar als zij mocht kiezen heeft zij wel een gezelschap dat ze erg bewondert: Batsheva Dance Company in Tel Aviv (Israël). “Dat is heel modern, moderner kan eigenlijk niet, maar het neoklassieke ballet spreekt mij ook aan.”

Lees hier meer over Hester in coronatijd.