Terug naar overzicht

23 oktober 2020 | Nieuws

Dit zijn de genomineerden toneel voor de Piket Kunstprijzen 2020

Dit zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2020 in de categorie Toneel: Tessa Jonge Poerink, Shah Tabibi en Billy de Walle. De uitreiking stond gepland voor 23 november, maar in verband met de coronamaatregelen wordt nagedacht over een alternatief. De organisatie van de Piket Kunstprijzen maakt hier zo spoedig mogelijk meer over bekend.

Tessa Jonge Poerink

Tessa, die in 2016 afstudeerde aan de ArtEZ Toneelschool in Arnhem, timmert hard aan de weg. Zo was zij al te zien in de voorstellingen Geluk, Vadertje en Moedertje en In mijn hoofd ben ik een dun meisje. Daarnaast speelde zij mee in series als Dokter Tinus en ADAM – E.V.A. “Als ik moet kiezen tussen film en theater kies ik voor dat laatste”, vertelt de actrice. Daar is elke avond anders en dat is magisch. Tijdens de repetitieperiode van zes weken krijg je de kans om je personage helemaal uit te pluizen en echt te verdiepen. Bij film heb je minder controle over hoe jij in beeld wordt gebracht, bijvoorbeeld. En het is natuurlijk een stuk sneller.”

Lees hier meer over Tessa in coronatijd. 

 

Shah Tabibi

Shab Tabibi is psycholoog en storyteller. “Met mijn voorstellingen wil ik Nederlanders bij elkaar brengen, die elkaar willen begrijpen en de beste kanten van elkaar naar voren willen halen”, vertelt Shah. Mijn eerst poging om dit voor elkaar te krijgen is het stuk The Shah of Holland, mijn tweede poging: Fear of Missing Out (FOMO) en het zal daar niet ophouden. Ik wil graag laten zien dat wij als mens niet zo veel van elkaar verschillen. Mijn droom is een nationale en internationale theatertournee met mijn voorstelling The Shah of Holland. Ik wil meer eenheid en harmonie creëren in een wereld die steeds meer verdeeld lijkt te raken.”

Lees hier wat voor impact de coronamaatregelen hebben op Shah.

 

Billy de Walle

Billy de Walle timmert lekker aan de weg als acteur. Zo schitterde hij in voorstellingen als De vrekkin, De Verschrikkelijke Wittgenstein, Robotje en Dierenverhalen van De Walle. Billy houdt zelf van fysieke rollen. “Op dit moment word ik vaak gevraagd voor rollen van naïeve, jonge losers: de underdog. Dat vind ik leuk, omdat je juist daar je lichaam voor moet gebruiken.” De rol waaraan hij de mooiste herinneringen heeft is Robotje van HNTjong. “Dat was op en top fysiek en het was een heel mooi verhaal.” Hij belandde zelfs in Moskou om de voorstelling te spelen. “Dat was ontzettend cool. Het spannende van dit werk is dat je op allerlei plekken komt.”

Lees hier meer over Billy in coronatijd.