Terug naar overzicht

Nominaties

Shah Tabibi

1990, Kaboel (Afghanistan)

Biografie

Opleidingen

2018 Cursus artistiek spel, Drang theater
2017 – 2018 Mezrab Storytelling School, Amsterdam
2015 – 2017 Master Health & Medical Psychology, Leiden Universiteit
2012 – 2015 Bachelor Psychologie, Leiden Universiteit

Voorstellingen

2019 – heden Fear of Missing Out (FOMO)
2019   Pecha Kucha Night, Leiden
2018 – heden Shah of Holland
2017   72 hrs The Hague Film Contest, korte film
2016 – 2017 My Journey

Het begin 

“Na het bezoeken van de voorstelling The Kingdom of Fire and Clay raakte ik in gesprek met de acteurs en ontwaakte de slapende storyteller in mij. Ik was 24 en had geen benul dat die storyteller nooit meer zou gaan slapen. De woorden ontvouwden zich vanzelf terwijl ik de verhalen schreef. Verhalen die later de route naar mijn identiteit vormden. Ik werkte met die acteurs samen aan een voorstelling genaamd My Journey. Na deze ervaring voelde ik dat theatraal zijn een onderdeel van mij is en ik, zonder door te slaan in een persoonlijkheidsstoornis, het kan gebruiken op het podium om mensen dichterbij elkaar te brengen.”

De toekomst

“Mijn toekomstdroom hangt samen met de droom die ik heb voor Nederland: een ‘samen’ leving. Met mijn voorstellingen wil ik Nederlanders bij elkaar brengen, die elkaar willen begrijpen en de beste kanten van elkaar naar voren willen halen. Mijn eerst poging om dit voor elkaar te krijgen is het stuk The Shah of Holland, mijn tweede poging: Fear of Missing Out (FOMO) en het zal daar niet ophouden. Ik wil graag laten zien dat wij als mens niet zo veel van elkaar verschillen. Mijn droom is een nationale en internationale theatertournee met mijn voorstelling The Shah of Holland. Ik wil meer eenheid en harmonie creëren in een wereld die steeds meer verdeeld lijkt te raken.”

Wat vind je van de nominatie?

“Twee jaar geleden zat ik in het publiek tijdens de uitreiking van de Piket Kunstprijzen en zei grappend tegen een vriend dat ik volgend jaar op dat podium zou staan als genomineerde. Ik had het mis, het zou twee jaar later zijn. In tegendeel tot mijn overmoedige grap dacht ik nooit te kunnen staan tussen zulke getalenteerde theatermakers, rijk aan opleidingen en kansen. Ik voel mij vereerd en kan niet wachten om deze droom van de nominatie voor de Piket Kunstprijzen samen met jullie te betreden.”

Agenda

2021

26 — 27 juni 2021, Theater de Generator, Leiden

FAT Leiden

Toneel

19 februari 2021, Theater de Generator, Leiden

The Shah of Holland

Toneel

20 september 2020, De Utrechtse Muziekschool, Utrecht

The Shah of Holland

Nieuws

23 oktober 2020

Dit zijn de genomineerden toneel voor de Piket Kunstprijzen 2020

Lees meer
27 juli 2020

De Piket Kunstprijzen in coronatijd (31): Shah Tabibi

Lees meer
10 juli 2020

Dit zijn de genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2020

Lees meer