Terug naar overzicht

Dans

Justin Brown

1994, Curaçao

Biografie

Opleidingen

2012-2018 Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam

Voorstellingen

2023 Corpus Criolla, diverse festivals en theaters in Nederland
2023 Bodytalk, Westfälisches Friedensballett, Münster (Duitsland)

Het begin

“Ik kwam op mijn vijftiende in aanraking met stijldansen door een project op school en vanaf daar escaleerde het. Mijn danspartner wilde zich inschrijven voor officiële lessen en vroeg mij om aan te haken. Daarna volgde ik ballet,-jazz- en moderne danslessen om mijn stijldanstechniek te verbeteren. Op dat moment was ik bijna klaar met de middelbare school en had nog geen idee wat ik wilde doen als vervolgopleiding. Voor de lol en zonder verwachtingen stuurde ik een sollicitatie naar de Dansacademie. Door, wat ik alleen maar kan aannemen ‘stom geluk’, kwam ik bij Codarts terecht. Meer dan een decennium later sta ik hier.”

De toekomst

Op dit moment wil ik mijzelf vooral doorontwikkelen als danser. Door met verschillende choreografen te werken, van hen te nemen wat mij voedt, blijf ik mijzelf vormen als danser en performer. Uiteindelijk is het doel om te genieten van wat ik doe, zolang ik in staat ben om het te doen. De wendingen onderweg zijn slechts een bonus. Dat gezegd hebbende, een klein doel dat ik mezelf voor de nabije toekomst heb gesteld, is om vaker aan de slag te gaan als assistent van choreografen. Ik voel op de een of andere manier affiniteit met deze rol en het zal me helpen manieren te ontdekken om mijn kennis over te dragen die van onschatbare waarde kunnen zijn.”

Wat vind je van je nominatie?

“Ik was in shock en in verwarring. Ik had nooit een nominatie voor een prijs verwacht, maar nadat ik het nieuws liet bezinken, voelde ik me diep vereerd om door een vakjury te worden gezien. Dat koester ik.” 

Agenda

2023

9 november 2023, Palais dde Tokyo, Parijs

Duet Palais de Tokyo

2023

25 mei — 25 oktober 2023, Diverse theaters in Nederland

Corpus Criolla

Nieuws

11 september 2023

Justin Brown danst met gevoel

Lees meer
27 juni 2023

De genomineerden voor de Piket Kunstprijzen 2023 zijn bekend

Lees meer